Kekikli Piliç Türlü

Author: admin // Category:
Malzemeler
Yarım kilo piliç eti
4 Çorba kaşığı zeytinyağı
2 Çorba kaşığı tereyağı
1 Adet et suyu tableti
1 Adet kırmızı dolmalık biber
1 Adet yeşil dolmalık biber
2 Adet soğan
1 Adet kereviz
1 Adet patates
250 gr mantar
1 Adet kıvırcık
8-10 Diş sarımsak
1 Tatlı kaşığı soya sosu
Tuz, karabiber, kekik
Mutfak
Zorluk 2
Süre 45 dk.
Kaç Kişilik 4
Yöntem
Hazırlanışı
Tencereye yağı alıp, eritin.
Kuşbaşı iriliğinde doğranmış eti tencereye ilave edin.
Etlerin rengi değişmeden doğranmış soğanları ekleyip, pembeleştirin.
Kerevizi derince soyup küp küp doğrayarak etlerin üzerine ilave edin.
Patatesleri de soyup küp şeklinde doğrayarak tencereye ekleyin.
Kırmızı ve yeşil biberlerin çekirdeklerini çıkarıp, karaler halinde keserek tencereye aktarın.
Domateslerin kabuklarını soyup, yuvarlak dilimleyin.
Sebzelerin üzerine domates dilimlerini yerleştirin.
Tuz ve karabiber serpip, 1 tatlı kaşığı kekiği ekleyin.
Et suyuna dövülmüş sarımsakları ekleyin.
Yarı yarıya pişen sebzelere dörde kesilmiş mantarları ilave edin.
Tencereye hiç kaşık sokmadan ve karıştırmadan çok kısık ateşte ve kapağı kapalı olarak pişirin.
Soya sosunu ekleyin.
kıvırcık salatanın yanında sosu ile birlikte servis yapın.

0 Responses to "Kekikli Piliç Türlü"

Yorum Gönder