Hamburger Ekmegi

Author: admin // Category:


Malzemeler

1 su bardagi su
1 adet kucuk hamur mayasi
1 tatli kasigi seker

2 su bardagi sut ( ilik )
2 yemek kasigi tozseker
1 yemek kasigi tuz
1 su bardagi aycicek yagi
Alabildigi kadar un
1 yumurta
susam


Hazirlanisi:

1 su bardagi ilik su ile mayayi eritiyoruz once, 1 tatli kasigi seker ilave ediyoruz.
Sonra diger tum malzemeyi biraraya getiriyoruz, hamur yumusak olacak.
Sonra hamurlari kucuk toplar halinde yaglanmis tepsiye siraliyoruz.
Tepsiye dizince uzerlerine yumurta sarisi suruyoruz.
Beklemeye birakiyoruz, tepsi icinde kabarmalarini bekliyoruz.
200 C de pisiriyoruz. Uzeri kizarinca cikariyoruz.


Afiyet olsun.

0 Responses to "Hamburger Ekmegi"

Yorum Gönder