Oktay Usta'dan Haşhaşlı Kek Tarifi
Author: admin // Category:Oktay Usta'dan Haşhaşlı Kek Tarifi |
2 Yumurta
1 Çay B. Toz Şeker
1 Su B. Söke Un
Yarım Paket Kabartma Tozu
1 Paket Vanilya
1 Limon Kabuğu Rendesi
Mantolamak İçin:
Mor Haşhaş
Şerbeti İçin:
2 Su B. Su
2 Su B. Toz Şeker
1 Dilim Limon
Süslemek İçin:
1 Poşet Toz Şanti
1 Çay B. Süt
Yarım Kg. Çilek
Hazırlanışı: Şerbet malzemelerini tencerede kaynatın. Karıştırma kabına yumurtaları kırın ve çırpın. Şekeri ve limon kabuğu rendesini ilave edip çırpın. Unu, kabartma tozunu, vanilyayı da ekleyip karıştırın. Küçük fırın kaplarını önce margarinleyin.
İçlerini mor haşhaşla mantolayın. Hazırlanan karışımı kalıplara dökün. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirin. Fırından çıkıp biraz soğuyunca tabağa ters çevirin. Şerbetini dökün. Toz şantiyi ve sütü çırpın.
Hazırladığınız şantiyi, şanti torbasına doldurun. Tatlıların ortalarına sıkın. Çilekleri ikiye bölün ve şantinin üzerine yerleştirin. Limon çiçekleriyle süsleyebilirsiniz.
0 Responses to "Oktay Usta'dan Haşhaşlı Kek Tarifi"
Yorum Gönder