Ispanakli Firinda Börek - Yemek Tarifi

Author: admin // Category: ,
Ispanakli Firinda Börek - Yemek Tarifi
Mutfak: Türk Süre: 60dk
MALZEMELER
1 kg Un
300gr Rama yagi
Maya
Tuz
1 tane Kabartma tozu
Aldigi kadar un 1/2 Kg Ispanak
Beyaz peynir
Kasar peynir
1/2 Cay bardagi zeytin yag

Sogan
Karabiber
YAPILIŞ TARİFİ
Hamuru önermis oldugumuz mazemeleri ekleyip kulak memesi yumusakligina getirinceye kadar yoguralim , daha sonra hamurun üstünü örterek bir kenarda dinlenmesi için birakalim , hamuru biraktiktan sonra diger tarafa geçip ispanaklari yikayip , yagi isitalim , ufacik dogramis oldugumuz soganlari ve incecek kiydigimiz ispanaklari yagin içinde güzelcene kavuralim , bu ispanagi kavurduktan sonra tuzunu biberini ilave edelim , bu islemler bittikten sonra peyaz peyniri ufalayip bu mazemenin içine koyalim , bu malzemeyi bir kenara çekip sogumasini bekliyelim , bu arada hamurumuz kabarmis haline gelmistir , orta boydan büyük bir bezi hazirlayip masanin üstüne unluyalim üstünde bu hamuru yavas yavas açalim ne ince nede kalin olacak bu açtigimiz hamur mesela 1cm olabilir kalinligi , tepsiyi yagliyalim ve actigimiz hamuru tepsiye yerlestirelim daha sonra üstüne sogumus olan ispanagi güzelce yayalim her dört tarafina ve üstüne kaçar peynir rendeleyip firina sürelim firin 200 derece olmali 15-20 dakika pisirelim ( lütfen devamli bakin belki firin degisik olabilir daha çabuk pisme imkani olabilir ) pistikten sonra ufak kare haline keselim




Ellerinize Sağlık ve Afiyet Olsun!

yemek tarifi, yemek tarifleri
yemek, yemek yemek, mutfak

0 Responses to "Ispanakli Firinda Börek - Yemek Tarifi"

Yorum Gönder