Kutahya Koftesi - Yemek Tarifi

Author: admin // Category:
Kütahya Köftesi - Yemek Tarifi
Mutfak: Türk Süre:
MALZEMELER
2 Çorba Kasigi Tarhana 2 Çorba Kasigi Kiyma

1 Çay Bardagi Bulgur
1 Çay Kasigi Karabiber
Yeterli Miktarda Tuz
1 Tatli Kasigi Kirmizibiber
1 Çay Kasigi Nane
1 Çorba Kasigi Tereyagi
1 Kase Yogurt
YAPILIŞ TARİFİ
Ön hazirlik olarak 2 çorba kasigi tarhanayi bir miktar ilik suyla islatin. Takriben 1 saat sonra içine 1 çay bardagi bulguru ekleyin. Bulgurlar sisene kadar suyun içinde bekletin. Daha sonra bulgur ve tarhananin içine 2 çorba kasigi kiyma, 1 çay kasigi karabiber ve yeteri kadar tuzu ekleyin.
Malzemeleri yogurup, hamur haline getirin. Hamurdan misket büyüklügünde parçalar alip, köfteler yapin. Tencereye 3 su bardagi su koyun. Su kaynayinca köfteleri içine atin. Üzerine 1 kase yogurdu dökün. 1 çorba kasigi tereyagini tavada eritin. 1 tatli kasigi kirmizibiberi ve 1 çay kasigi naneyi içine atin. Karistirip köftelerin üzerine dökün.




Ellerinize Sağlık ve Afiyet Olsun!

yemek tarifi, yemek tarifleri
yemek, yemek yemek, mutfak

0 Responses to "Kutahya Koftesi - Yemek Tarifi"

Yorum Gönder