Patatesli Icli Kofte - Yemek Tarifi

Author: admin // Category:
Patatesli Içli Köfte - Yemek Tarifi
Mutfak: Türk Süre: 90dk
MALZEMELER
Disi Için:
3 Su Bardagi Ince Bulgur
Yeterince Su
1 Adet Yumurta
1-1,5 Çay Bardagi Un
Tuz
Içi Için:
4 Adet Orta Boy Patates
1 Adet Orta Boy Sogan
1/2 Çay Bardagi Siviyag
1 Demet Maydanoz
Tuz, Karabiber
1/2 Çay Kasigi Salça
Köftelerin Sosu Için:
1/2 Çay Bardagi Sivi Yag
1 Çorba Kasigi Salça(Biber Salçasi)

Pul Biber
YAPILIŞ TARİFİ
Patatesleri haslayalim.Kabuklarini soyup rendeleyelim.Soganlari yemeklik dograyip,sivi yagda pembelestirelim.Salçayi ilave edip,bir dakika daha kavuralim.Ardindan ,incecik dogranmis patatesleri ve maydanozu ilave edelim.Tuz ve biberini ayarlayarak atesten alalim.Daha sonra kullanmak üzere bekletelim.Ince bulguru yeterince sicak su ile islatalim.(kisirlik bulgur islatir gibi).Bulgur sisince,içine unu,yumurtayi ve tuzu ,ilave ederek uzun süre yoguralim.
Köfte hamurundan cevizden biraz daha irice parçalar koparip önce elimizi islatarak yuvarlayalim.Sonra isaret parmagimiz yardimiyla döndüre döndüre köftenin içini oyalim.Mümkün oldugunca ince oymaya özen gösterelim.Patatesli içten yeterince koyup,köftenin agiz kismini büzerek kapatalim(köftenin içine çok fazla patatesli harç doldurulmaz.yoksa piserken çatlar).Bir tencereye yeterince su doldurup kaynatalim.Köfteleri kaynayan suya atip,5-6 dk haslayalim. Delikli kepçe ile çikartalim. Köfteleri dilersek kizartalim.Sosu için,salçayi sivi yagda iki dk.kavuralim.Pul biber ilave ederek,atesten alalim.Bu sosu ,köftelerin üzerine gezdirerek servis yapalim.
Not: Bazi yörelerde “simit” adi verilen, çig köftelik bulgurdan daha ince ve daha kepekli olan bir bulgurla yapilir. Simit ile yapilirsa, içine un ve yumurta koyulmaz. Sadece soguk su ile yogrulur.

Eger çig köftelik bulgurdan yapacaksaniz, tarifteki malzemeleri kullanin. Ancak, elinizde yeterince sekil almiyorsa biraz daha un ilave edin.




Ellerinize Sağlık ve Afiyet Olsun!

yemek tarifi, yemek tarifleri
yemek, yemek yemek, mutfak

0 Responses to "Patatesli Icli Kofte - Yemek Tarifi"

Yorum Gönder