Patlicanli Kebap - Yemek Tarifi 2

Author: admin // Category: ,
Patlicanli Kebap - Yemek Tarifi
Mutfak: Türk Süre: 120dk
MALZEMELER
600 gr Kuzu kusbasi 60 gr margarin 400 gr Patlican 100 gr Sogan 200 gr Domates
1 tatli kasigi Tuz
1/2 tatli kasigi Karabiber
2 1/2 bardak Su
YAPILIŞ TARİFİ
Ön hazirlik olarak patlicani hareli soyun. Uzunlamasina dörde bölüp,
çekirdekli kisimlarini alin. Iri küpler halinde dograyin. Tuzlu suya yatirip,
üzerine bir kapak bastirarak bekletin.
Sogani ayiklayip, kusbasi dograyin.
Domatesleri, kabuklarini soyup çekirdeklerini temizledikten sonra, iri zar
biçimi dograyin.

Maydanozu yikayip, iyice kuruladiktan sonra, dal dal ayirin.
Patlicanlari tuzlu suda en az 1/2 saat bekletin. Bu sürenin sonunda,
tencereden hafifçe sikarak alin. Kurulayin.
Yagin yarisini orta boy bir tencerede, orta ateste eritin. Yag kizmaya
baslayinca patlicanlari koyup, sik sik karistirarak, 5-6 dakika, patlicanlar
iyice kizarincaya kadar pisirin. Patlicanlari tencereden alip, kagit peçete
üzerinde bir kenarda bekletin.
Kalan 30 gram yagi bir baska orta boy tencerede




Ellerinize Sağlık ve Afiyet Olsun!

yemek tarifi, yemek tarifleri
yemek, yemek yemek, mutfak

0 Responses to "Patlicanli Kebap - Yemek Tarifi 2"

Yorum Gönder