Püreli Beykoz Kebabi - Yemek Tarifi

Author: admin // Category:
Püreli Beykoz Kebabi - Yemek Tarifi
Mutfak: Türk Süre:
MALZEMELER
4 adet patlican 350 gr kusbasi et
1 adet sogan
2 adet domates
3 çorba kasigi rendelenmis kasar peyniri
YAPILIŞ TARİFİ
Ön hazirlik olarak patlicanlari alaca soyalim.Karin kismini yari yariya keselim.1 çorba kasigi tuz ve 1 çorba kasigi seker ilave edilmis suyu,genis ve derin kaba alalim.Patlicanlari bu suya koyalim.20 dk bekletelim.Eti tencereye aktaralim.Kendi yagi ve suyu ile birlikte kisik ateste yumusayana dek kavuralim.
Et biraktigi suyu iyice çektikten sonra birkaç kasik sivi yag ekleyelim.Sogani küçük küçük dogradiktan sonra etin üzerine ilave

edelim.2 dk kavuralim.Etin üzerine hafifçe çikacak kadar sicak su,tuz ve
karabiber ekleyelim.Yumusayana dek pisirelim.
Patlicanlari yikayip,kurulayalim.Kizdirilmis sivi yagda kizartalim.Küçük bir
firin tepsisine dizelim.Patlicanlarin kestigimiz yariklarini bir kasik
yardimiyla genisletelim.Etli karisimi patlicanlarin içine dolduralim.Püre için
patatesleri henüz sicakken rendeleyelim.1 kahve fincani sicak sütü ve tuzu
ilave edelim.Iyice ezerek,püre kivamina getirelim. Püreyi etli harcin
üzerine yayalim.
Üzerine rendelenmis kasar peyniri serpelim.Etleri pisirdigimiz tencerede
kalan sosa 1 su bardagi sicak su ilave edelim.Tepsinin kenarindan bu suyu
dökelim.Peynir eriyene kadar firinda pisirerek servis yapalim.




Ellerinize Sağlık ve Afiyet Olsun!

yemek tarifi, yemek tarifleri
yemek, yemek yemek, mutfak

0 Responses to "Püreli Beykoz Kebabi - Yemek Tarifi"

Yorum Gönder