Bolu Usulü Taze Fasulye Çorbasi - Yemek Tarifi

Author: admin // Category:
Bolu Usulü Taze Fasulye Çorbasi - Yemek Tarifi
Mutfak: Türk Süre: 45dk
MALZEMELER
4 çorba kasigi un
2 çorba kasigi tereyagi
1 yumurta
750 gr taze fasulye
1 domates
1 çorba kasigi salça
2 su bardagi yogurt Tuz, karabiber
5 adet tavuk suyu

YAPILIŞ TARİFİ
Taze fasulyeleri yikayip süzün ve ayiklayin. 1.5 cm uzunlugunda parçalar halinde kesin. Domatesi rendeden geçirin. Tereyagini kizdirin ve içine taze fasulye, rendelenmis domates ve salça ekleyin. Üç dakika harli ateste kavurun. Üzerine 1.5 lt (sekiz su bardagi) su ilave edin. 25 dakika kaynatin.
Bir kapta un, yumurta, yogurdu ve 2.5 su bardagi su ile ezerek karistirin. Hazirladiginiz terbiyeyi fasulyeleri pismek üzere olan çorbaya karistirarak katin ve bes dakika daha kaynatin. Sicak olarak servis yapin.




Ellerinize Sağlık ve Afiyet Olsun!

yemek tarifi, yemek tarifleri
yemek, yemek yemek, mutfak

0 Responses to "Bolu Usulü Taze Fasulye Çorbasi - Yemek Tarifi"

Yorum Gönder