Makarna Salatasi 2 - Yemek Tarifi

Author: admin // Category:
Makarna Salatasi - Yemek Tarifi
Mutfak: italyan Süre: 25dk
MALZEMELER
1 Küçük Pirasa 1Adet Havuç 1 Adet Kereviz

Tuz
400 gr Dana Bonfile (bütün)
500 gr Kuskonmaz
100 gr Kirmizi Mercimek
7 Yemek Kasigi Sirke
Karabiber
12 Yemek Kasigi Sivi Yag
1 Tutam safran
200 gr Serit Makarna
1 Avuç Maydanoz
YAPILIŞ TARİFİ
Bir tencerede 1 litre suyu isitin. Havuç, kereviz ve pirasayi ayiklayin, küçük küçük dograyip tencereye koyun. 15 dakika hafif ateste pisirip tuz ile tatlandirin.
Bonfileyi de koyup 15 dakika agzi açik olarak kaynatmadan pisirin. Pisirirken bir kez alt üst edin. Kuskonmazi tras eder gibi soyup verev parçalara kesin. Uç kisimlarini bir kenara ayinn. Bonfileyi tencereden çikartip, sikica alüminyum folyoya sarin.
Et soyuno süzün. Kuskonmazin alt kisimlanni, et suyunda 5 dakika hafif ateste pisiriri. Uç kisimlanni ekleyip 3 dakika daha pisirin. Kuskonmazlari

çikanin. Mercimekleri bir bardak et suyo ile 8-10 dakika hafif ateste pisirin, süzün. Sirke, tuz, karabiber, yag ve 4 yemek kasigi et suyu ile bir sos hazirlayin. 4 yemek kasigi sosu mercimeklerle karistirin.
Kalan et soyunda safrani eritin. Makarnalan ufak ufak kirin, et suyunda baslayin, süzün. Kuskonmaz, makama ve ayiklanmis maydanoz yapraklarini sosla karistirin. Eti ilk ünce ince dilimlere, sonra ince seritlere kesin, salataya katin. 10 dakika dinlendirip tuz ve sirke ile tatlandirin. Mercimeklerle birlikte tabaga alin.




Ellerinize Sağlık ve Afiyet Olsun!

yemek tarifi, yemek tarifleri
yemek, yemek yemek, mutfak

0 Responses to "Makarna Salatasi 2 - Yemek Tarifi"

Yorum Gönder