Rumeli Paçasi - Yemek Tarifi

Author: admin // Category:
Rumeli Paçasi - Yemek Tarifi
Mutfak: Türk Süre:
MALZEMELER
1 kibrit kutusu kadar margarin
3 yemek kasigi un 1 yumurta 1 çay kasigi tuz
4 su bardagi et suyu 1 tatli kasigi sirke
2 dis sarimsak
Sosu için
100 gr kiyma
Çeyrek paket margarin
YAPILIŞ TARİFİ
Sarimsaklari iyice dövün ve yumurtayi, unu, tuzu et suyuyla harmanlayip orta dereceli bir ateste muhallebi kivamina gelene kadar pisirin. Bir taraftan da sosu için kiymayi yagda salçayla birlikte kavurun. Pisen paçayi tabaklara koyun ve üzerine sosu döküp servis yapin. Özellikle ramazanda iftariyelik olarak sunulan paça mutlaka sicakken yenmelidir, istege göre sosu, kiyma yerine sucukla da yapilabilir.




Ellerinize Sağlık ve Afiyet Olsun!

yemek tarifi, yemek tarifleri
yemek, yemek yemek, mutfak

0 Responses to "Rumeli Paçasi - Yemek Tarifi"

Yorum Gönder