Köfteli Salata - Yemek Tarifi

Author: admin // Category: ,

Köfteli Salata - Yemek Tarifi
Mutfak: Türk Süre: 60dk
MALZEMELER
500 gr yagsiz kiyma.
4 iri mantar, dörde bölünmüs
2 yemek kasigi rendelenmis sogan
2 yemek kasigi domates salçasi
1/4 çaykasigi mercankösk 50 gr bayat ekmek içi
1 yumurta, çirpilmis
2 domates, sekize bölünmüs 1 küçük kivircik, dogranmis 1 yesil biber, halka dogranmis 1/2 salatalik, ince dilimlenmis Ayçiçek yagi, firçayla sürmek için
MARINAT IÇIN:
3 yemek kasigi ayçiçek yagi1 yemek kasigi limon suyu
YAPILIŞ TARİFİ
Marinat: Yagi, limon suyunu, sarimsagi bir kasede karistirin. Tuz ve
biberle tatlandirin. Mantarlari ekleyip iyice karistirin
ve en az 1 saat marine edin. Bu sirada izgarayi iyice isitin.
Kiymayi, rendelenmis sogani, domates salçasini, baharatlari ve ekmek
içini karistirin. Tuz ve biberle tatlandirin. Karisimi katilastirmak için bir
yumurta ekleyin.
Karisimi 16 porsiyona bölün ve herbirini yuvarlayip top top yapin. Yagi
firçayla üzerlerine sürüp izgara teline yerlestirin.
Köfteleri izgarada 15-20 dak. pisirin, gerektikçe çevirip kahverengilesinceye kadar tutun. Kagit havlu ile kurulayip, fazla yagini aldiktan sonra, sogumasi için bir kenara kaldirin. Bir servis tabaginda kivircigi, salataligi ve yesil biberi yerlestirin. Delikli bir kasik kullanarak mantarlari marinatin içinden bir tabaga alin. Köfteleri, domatesleri ve mantarlari kürdanlara sira sira dizip salatanin yanina koyun ve servis yapin.


Ellerinize Sağlık ve Afiyet Olsun!

yemek tarifi, yemek tarifleri
yemek, yemek yemek, mutfak

0 Responses to "Köfteli Salata - Yemek Tarifi"

Yorum Gönder