Ispanakli Krep - Yemek Tarifi

Author: admin // Category: ,
Ispanakli Krep - Yemek Tarifi

Mutfak: Türk
Süre: 10-20dk

MALZEMELER
Krep hamuru: 500 gram süt 3 adet yumurta 1 1/2 su bardagi un 1 tatli kasigi tuz
Harci için:
4 yemek kasigi zeytinyagi 500 gram ispanak
2 adet pirasa 4 adet taze sogan
3 dis sarimsak muskat tuz - karabiber

YAPILIŞ TARİFİ
Harci için: Pirasalari ve taze soganlari, ayiklayip, ince ince kiyiniz. Sarimsaklarin kabuklarini ayiklayip, halka halka dograyiniz. Taze ispanaklari veya suyunu iyice siktiginiz haslanmis ispanaklari ince ince kiyiniz. Yayvan bir tencerede zeytinyagini kizdirip, içine dogranmis tavuklari koyup, renk verdiriniz. Tavuklar renk alinca , içine dogranmis pirasa, taze soganlari ve sarimsaklari ilave edip,kavurmaya devam ediniz. En son olarak kavrulan sebzelerin içine, rendelenmis muskati, kiyilmis ispanaklari, tuz - karabiberi ekleyip bir tasim kavurduktan sonra atesten alip, yayvan bir tabaga aldiginiz harci sogutunuz. Derin bir kase içinde unu, yumurtayi , sütü ve tuzu karstiriniz.(Boza kivaminda) Yayvan bir tavaya az margarin koyup, kizdiriniz. Yagin fazlasini havlu bir kagit veya peçete yardimiyla aliniz. Krep hamurundan bir kepçeyi, kizan tavanin ortasina döküp, yanlarina yayiniz. Tek tarafini iyice pisirip, krebin diger yüzünüden spatula yardimi ile çevirip, pisiriniz. Pisen krepleri , bir tabagi

tezgaha ters çevirip, üzerine koyunuz. Harci kreplerin üzerine önce uzun kenarlari daha sonra kisa kenarlari kapatip, yagladiginiz borcama açilan kenarlari altta kalacak sekilde yerlestiriniz. Servis etmeden önce firinda isitip, sicak olarak servis ediniz.



Ellerinize Sağlık ve Afiyet Olsun!
yemek tarifi, yemek tarifleri

0 Responses to "Ispanakli Krep - Yemek Tarifi"

Yorum Gönder