Sebzeli Tavuk I

Author: admin // Category:

Malzemeler
2 Adet tavuk budu
2 Adet tavuk göğsü
1 Adet soğan
4 Adet orta boy patates
2 Adet havuç
15 Adet mantar
Tuz ve karabiber
Sosu için :
4 Adet domates
1 Su bardağı tavuk suyu
1/2 Çorba kaşığı limon suyu
1/2 Kahve fincanı sıvıyağ
2 Su bardağı su
Mutfak
Zorluk 2
Süre 40 dk.
Kaç Kişilik 4
Yöntem
Hazırlanışı
Tavuk parçalarını yıkayın.
Soğanın kabuğunu soyup dörde bölün.
Patatesleri küçük küçük doğrayın ve havucu halka şeklinde kesin.
Tavuk, soğan, patates ve havucu tencereye koyun, 2 su bardağı su, tuz ve karabiber ilave edin.
Kısık ateşte 15-20 dakika haşlayın.
Isıya dayanıklı bir cam kabı hafifçe yağlayın.
Haşlanmış tavuk ve sebzeleri düzgün bir şekilde yayın.
Mantarları yıkadıktan sonra ikiye bölün, sebzeli tavuğun üzerine koyun.
Sosu için, domatesleri rendeleyin, 1 su bardağı tavuk suyu, limon suyu ve sıvıyağı ilave edip karıştırın.
Sosu sebzeli tavuğun üzerine gezdirin.
Sebzeli tavuğu önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirip, sebzeleriyle birlikte servis yapın.

0 Responses to "Sebzeli Tavuk I"

Yorum Gönder