Yağlı Balonlar-16 Aralık 2008

Author: admin // Category:

  • 4.5 su b.un
  • 2 su b.süt
  • 2 yumurta
  • 1 p.kabartma tozu
  • 1 çay k.tuz
  • 1 su b.kuru üzüm

Üzeri için:

  • pudra şekeri

Karıştırma kabına unu alıp üzerine kabartma tozu ve tuzu serpin. Unun ortasını havuz şeklinde açarak içine yumurta ve sütü ekleyin. Ortadan başlayarak hamuru yoğurun. Hamur meydana çıkmaya yakın kuru üzümleri de ekleyerek hamuru yoğurun. Hazır olunca derince bir kaba alarak üzerini streç film ile kapatarak bir süre dinlendirin.

Hamur dinlendikten sonra tavaya bolca yağ koyarak kızdrın. Hamurdan tatlı kaşığı yardımı ile parçalar kopararak lokma tatlısı yapar gibi kızgın yağın içine atın. Karıştırarak nar gibi kızarttığınız yağlı balonları havlu kağıtın üzerine alarak fazla yağını alın. Daha sonra servis tabağına alarak üzerine bolca pudra şekeri eleyerek servis yapın.

0 Responses to "Yağlı Balonlar-16 Aralık 2008"

Yorum Gönder