Cevizli Kete

Author: admin // Category: ,


Malzemeler :

* 2 su b. süt
* 1 tatlı k. toz şeker
* 1 tatlı k. tuz
* 1 su b.su
* 3 çorba k.zeytinyağı
* aldığı kadar un
* 1 çorba k.kuru maya

İç harcı için:

* 2 su b.ceviz
* 2 kahve fincanı tereyağı

Üzeri için:

* 1 yumurta

Hazırlanışı :

Karıştırma kabına 2 su bardağı sütü alın.Sütün üzerine 1 su bardağı su,1 çorba kaşığı kuru mayayı ve zeytinyağını ilave edip karıştırın. Daha sonra üzerine 6 su bardağı un ilave edin.1 tatlı kaşığı tuz ve 1 tatlı kaşığı toz şeker ilave edip tüm malzemeyi karıştırıp kulak memesi kıvamında bir hamur hazırlayın. Hamuru 6 parçaya bölün.Her hamur parçasını merrdane ile açın.Hamurların üzerine eritilmiş tereyağı sürün. Hamurları elinizle esnetip hamuru genişletin. İç harcı için 2 su bardağı cevizi parçalayıcıdan geçirin.Cevizleri hamurların üzerine serpin. Hamurların bir ucundan başlayarak rolu yapıp gül böreği yapar gibi sarın. Fırın tepsisine dizin.Hamurların üzerini elinizle bastırın. yumurtayı çırpıp ketelerin üzerine yumurta sürün. Mayalanması için bir süre bekletin.Mayalandıktan sonra önceden ısıtılmış olan 180 derecelik fırında pişirin.

0 Responses to "Cevizli Kete"

Yorum Gönder