Çift Katlı Pastırmalı Pizza

Author: admin // Category: , , ,

Malzemeler :

* 3 su b. un
* yarım paket yaşmaya
* 1 tatlı k. tuz
* 3 çorba k. zeytinyağı
* alabildiği kadar ılık su
* 150 gr. kaşar peyniri
* mantar
* domates
* biber
* pastırma

Sosu için:

* 1 tatlı k. domates salçası
* 1 tatlı k. biber salçası
* 1 tutam fesleğen
* 1 çay k. köri
* yarım çay b. zeytinyağı


Hazırlanışı :

Pizzanın hamuru için kaıştırma kabına 3 su bardağı unu alın.Üzerine 1 tatlı kaşığı tuz ilave edin.Unun ostasını açın ve yarım paket yaşmaya ilave edin.Mayanın üzerine ılık su ilave edin ve mayayı eritin.Daha sonra pizza hamurnu yoğurun.Pizzanın hamrunu 4 adet bezeye bölün.Pizza hamurlarını merdane ile açın.İç harcı için domatesi küp olarak kesin.Mantarı,biberi kesin.

Sosu için parçalayıcıya adet domatesin içini ve biber salçasını ilave edin.Üzerine 1 tutam fesleğen 1 çay kaşığı köri,yarım çay bardağı zeytinyağı ilave edin ve sosu parçalayıcıdan geçirin.Pizza kalıbını sıvıyağ sürün.Pizza hamurunu zemine alın.Üzerine kaşar peynir rendesi ilave edin.Üzerine diğer pizza hamrunu ilave edin.Üzerine sosu ilave edin.Sosunüzerine tekrar kaşar peynir rendesi ilave edin.Üzerine pastırma dilimler,domates ,biber ve mantarı ilave edin.Üzerine biraz tuz ilave edin.Mayalanamsı için bir süre bekletin.Pizzaları daha sonra önceden ısıtılmış olan 200 derecelik fırında pişirin.

0 Responses to "Çift Katlı Pastırmalı Pizza"

Yorum Gönder