Karışık Kebap Tabağı

Author: admin // Category: , , ,


Malzemeler:

Pilavı için:

  • 2 su b.kara yarma
  • 1 su b.yeşil mercimek
  • 1 soğan
  • 1 çorba k.tereyağı
  • tuz
  • su

Kebabı için:

  • 500 gr.tavuk kanadı
  • 300 gr.kuzu eti
  • 300 gr.kıyma
  • çeri domates
  • kırmzı biber
  • kuru soğan
  • maydanoz
  • pulbiber
  • tuz
  • kekik
  • sıvıyağ
Hazırlanışı:

Köfte için kıymayı karıştırma kabına alın. Üzerine baharatlarını ve tuzunu ekleyerek yoğurun. Hazırlana köfte harcını şişe takın. Diğer tarafta kuzu etini de şişlere takın. Tavuk etlerini tuz, kekik ve sıvıyağ ile harmanlayın. Hepisini tepsiye alarak 200 derecelik fırında pişmeye bırakın.

Pilavı için tencereye tereyağını alın. Eriyince üzerine soğanları ekleyin. Üzerine haşlanmış kara yarmayı ve sıcak suda bekletilmiş yeşil mercimeği ekleyin. Tuzunu da ayarladıktan sonra alabildiği kadar su ile pişmeye bırakın.

Tüm hazırlıklar tamamlanınca pilavı servis tabağına alın. Üzerinde kebap ile servis yapın.

0 Responses to "Karışık Kebap Tabağı"

Yorum Gönder