Kavurmalı Köy Ekmeği

Author: admin // Category: , ,


Malzemeler:

  • 4 su b.un
  • 1 su b.kepekli un
  • 2 çorba k.keten tohumu
  • 1 p.yaşmaya
  • 1 tatlı k.tuz
  • 1 çorba k.toz şeker
  • aldığı kadar ılık su

İç harcı için:

  • 250 gr.kavurma
  • 2 soğan
  • 2 çorba k.biber salçası
  • 1 tutam taze kekik
  • tuz,karabiber

Krem şantisi için:

  • yoğurt
  • sıvıyağ

Hazırlanışı:

Karıştırma kabına unu alın. Üzerine keten tohumu tuz ve şekeri ekleyerek karıştırın. Ortasını açarak içine mayayı koyun. Su ile mayayı erittikten sonra ortadan itibaren alabildiği kadar ılık su ile hamuru yoğurun.

Diğer tarafta iç harcı için soğanları minik doğrayın. Soğanlar az sıvıyağda kavrulurken kavurmayı da doğradıktan sonra ilave edin. Salçayı da ekleyerek kavurmaya devam edin.

İç harç ve hamur hazır olunca ekmeği elinizde tatlı tabağı büyüklüğünde açın. İçine iç harç koyarak kapatın. Yuvarladıktan sonra yağlanmış tepsiye alarak üzerine sıvıyağ ile karıştırılmış yoğurt sürün, bir süre mayalanması için bekletin. 180 derecede pişirin.

0 Responses to "Kavurmalı Köy Ekmeği"

Yorum Gönder