Mısırlı Acılı Hamur Açması

Author: admin // Category: , ,


Malzemeler :

* 2 su b.un
* 1 çay b.yoğurt
* 1 yumurta
* 1 çay k.karbonat
* 1 çay k.tuz

Acılı sos için:

* 2 domates
* 3 közlenmiş kırmızı biber
* 2 diş sarımsak
* 1 kase mısır
* 1 tutam maydonoz
* yeşil soğan
* fesleğen
* taze nane
* zeytinyağı
* limon

Hazırlanışı :

Hamur için un, yoğurt,yumurta, karbonat ve tuzu karıştırıp hamuru hazırlayın. Hamuru 5 dakika dinlendirdikten sonra
yarım santim kalınlığında açıp üçgen parçalara kesin.Kızgın yağda puf böreği gibi kızartın. Hamurlarınız çok güzel kabaracaktır. Kızaran hamurları peçete serilmiş bir tabağa çıkartın. Sosu için doğrayıcınıza domates ve köz kırmızı biberi alın.Üzerine sarımsakları ilave edip irice parçalayın.Bu karışımı bir kaseye alıp üzerine tane mısır ilave edin. İnce doğradığınız maydanoz,yeşil soğan,fesleğen ve naneyi de ekleyin. En son zeytinyağı ve limon ile lezzetlendirin. Kızarmış hamurları bu hafif acı lezzetli sosla ikram edin.

0 Responses to "Mısırlı Acılı Hamur Açması"

Yorum Gönder