Turşu

Author: admin // Category: ,


Malzemeler :

* lahana
* yeşil domates
* patlıcan
* lahana
* kereviz yaprağı
* su
* sirke
* sarımsak
* iri tuz

Hazırlanışı :

Tencereye 20 su bardağı suyu alın.Suyun içine 5 çorba kaşığı iri tuz ilave edip kaynatın.Kaynadıktan sonra soğumaya bırakın. 3 litrelik kavanozlara turşuluk malzemeyi yerleştirin.Turşuluk malzemlerin aralarına 2 baş sarımsağı diş diş ayırıp aralarına serpiştirin.Daha sonra üzerine 1 su bardağı sirke ilave edin.Sirkenin üzerine tuzlu su ilave edin.Turşuların üzerine kereviz yaprakları yerleştirin. Turşuyu yapatıktan sonra 1 hafta boyunca her gün kavanozun kapağını açıp kapatın ve turşunun gazırnı alın. Afiyet olsun...

0 Responses to "Turşu"

Yorum Gönder