Davutpaşa Köftesi

Author: admin // Category:


Malzemeler :

* 1 soğan
* 350 gr. kıyma
* tuz ve karabiber
* kimyon
* yenibahar
* dolmalık fıstık

Sosu için:

* 5 domates
* 5 diş sarımsak
* taze kekik
* tuz, karabiber
* sıvıyağ

Garnitürü için:

* 2 su b. arpra şehriye
* 1 çorba k. salça
* 1 su b. et suyu
* su, sıvıyağ
* tuz

Hazırlanışı :

Köftesi için karıştırma kabına 350 gr.kıymayı alın.Üzerine 1 tatlı kaşığı kimyon,yenibahar, tuz ve karabiber ilave edin.
Üzerine 1 adet soğanı rendeleyin.köfteyi yoğurun. Köfteden ceviz parçası büyüklüğünde kopartın.Köftenin içine dolmalık fıstık ilave edip kaöfteyi kapatın ve yuvarlayın.Köfteleri una bulayın.Tavaya sıvıyağı alın.Köfteleri rengi dönene kadar tavada kızartın.

Sosu için domatesleri küp olarak kesin.Tavaya sıvıyağı alın ve küp kesilmiş domatesleri ilave edin.Üzerine ince kıyılmış sarımsakları ilave edin.Üzerine taze kekik,tuz ve karabiber ilave edip sosu kaynatın. Köfteleri sosun içine ilave edin.Daha sonra üzerine su ilave edip köfteleri pişirmeye devam edin.

Garnitürü için tencereye sıvıyağı alın.Üzerine 2 su bardağı arpa şehriye ilave edin.Arpa şehriyenin rengi dönünce üzerine 1 çorba kaşığı salçayı ilave edin.Daha sonra üzerine 1 su bardağı etsuyu,tuz ve normal su ilave edip pilavı pişirin. Servis tabağına arpa şehriyeli pilavı alın.Pilavın üzerine soslu köfteleri ilave edip servis edin.

0 Responses to "Davutpaşa Köftesi"

Yorum Gönder