Oktay Usta'dan Ay Çekirdekli Açma Tarifi

Author: admin // Category:
Oktay Usta'dan Ay Çekirdekli Açma Tarifi
Malzemeler:
2 Su B. Söke Buğday Unu
1 Su B. Söke Tam Buğday Unu
Yarım Paket Yaş Maya
1 Çay B. Süt
Yarım Çay B. Sıvıyağ
1 Yumurta
1 Tatlı K. Tuz
1 Çorba K. Toz Şeker
Alabildiği Kadar Ilık Su

Arası İçin:
Margarin
Ay Çekirdeği

Üzeri İçin:
Yumurta
Ay Çekirdeği
Hazırlanışı: İki çeşit unu karıştırma kabına alın ve ortasını açın. Ortaya mayayı koyun. Sütü ve sıvıyağı dökün. Yumurta akını ekleyin. Kenarlarına tuzu ve şekeri serpin. Ortasından karıştırmaya başlayın. Ilık su ekleyerek yoğurmaya başlayın. Hamuru cevizden büyük 7 bezeye ayırın. Üzerlerine margarin sürün ve elinizle bastırarak açın.

Açtığınız hamurların üzerine ay çekirdeği serpin ve rulo yapın. Uçlarını birleştirerek simit şekli verin. Ayırdığınız yumurta sarısını üzerlerine sürün. Son olarak ay çekirdeği içlerinden üstlerine de serpin. Yağlanmış tepsiye dizin ve mayalanmaya bırakın. Önceden ısıtılmış 190 derecelik fırında pişirin.

0 Responses to "Oktay Usta'dan Ay Çekirdekli Açma Tarifi"

Yorum Gönder