Oktay Usta'dan Bezeli Böğürtlenli Pasta Tarifi

Author: admin // Category:
Oktay Usta'dan Bezeli Böğürtlenli Pasta Tarifi
Malzemeler:
3 Yumurta
1 Su B. Toz Şeker
Yarım Çay B. Su
1,5 Su B. Söke Un
1 Paket Vanilya
1 Paket Kabartma Tozu

Kreması İçin:
2,5 Su B. Süt
1 Çay B. Toz Şeker
1 Çorba K. Söke Un
1 Çorba K. Nişasta
1 Paket Vanilya
1 Yumurta Sarısı

Bezesi İçin:
3 Yumurta Beyazı
1 Su B. Toz Şeker

Şantisi İçin:

1 Poşet Toz Kremşanti
1 Çay B. Süt

Üzeri İçin:
Böğürtlen
Hazırlanışı:Kekini hazırlamak için; yumurtaları kırın ve toz şekerle köpürtün. Suyu, unu, vanilyayı ve kabartma tozunu ekleyin ve karıştırın. Kakaolu yapmak isterseniz içine kakao ilave edin ve karıştırın. Kek kalıbına dökün ve önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirin. Kremasını hazırlarken; tencereye sütü, şekeri, unu, nişastayı, vanilyayı ve yumurta sarısını karıştırarak topaklanmadan pişirin. Göz göz olunca altını kapatın.

Bezesi için; karıştırma kabına yumurta aklarını ve şekeri koyun. Buharda ben mari usulü şekerler eriyene kadar karıştırın. Ardından mikserle çırpın. Kıvama gelince şanti torbasına doldurun. Tepsiye yağlı kağıt yerleştirin.

Şanti torbasındaki beze karışımını küçük küçük sıkın. 150 derecelik fırında kurutun. Kek pişip biraz soğuyunca iki parçaya ayırın. Tabağa ilk parçayı yerleştirin. Üzerine kremayı dökün ve spatulayla yayın.

İkinci parça keki de üzerine kapatın. Sütü ve toz şantiyi iyice köpürtün. Krem şantiyi pastanın her tarafına sürün. Bezeleri şantinin üzerine yapıştırın. Böğürtlenleri pastanın üzerine serpin.

0 Responses to "Oktay Usta'dan Bezeli Böğürtlenli Pasta Tarifi"

Yorum Gönder