Oktay Usta'dan Katıklı Ekmek Tarifi

Author: admin // Category:
Oktay Usta'dan Katıklı Ekmek Tarifi
Malzemeler:
3 Su B. Söke Un
Yarım Tatlı K. Kuru Maya
1 Tatlı K. Tuz
Alabildiği Kadar Su

İç Harcı İçin:
1 Kase Lor Peyniri
1 Çorba K. Biber Salçası
1 Çorba K. Domates Salçası
2 Çorba K. Susam
Kurutulmuş Baharatlı Çökelek (Sürk)
Zeytinyağı


Hazırlanışı: Unu, mayayı ve tuzu harmanlayın. Ilık su dökerek yoğurmaya başlayın. Kulak memesi kıvamında bir hamur elde edene kadar yoğurun. Biraz dinlendirdikten sonra 8 bezeye bölün. Tabak boyutunda açın ve yağlanmış tepsiye dizin. Ayrı bir kapta lor peynirini, salçaları, susamı ve rendelenmiş baharatlı çökeleği karıştırın.

Bol miktarda zeytinyağı dökün. Elde ettiğiniz iç harcı hamurların üzerine paylaştırın ve elinizle yayın. Bir süre tepside mayalanmaya bırakın. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirin.

0 Responses to "Oktay Usta'dan Katıklı Ekmek Tarifi"

Yorum Gönder