Oktay Usta'dan Kaymaklı Ahududulu Elma Tatlısı Tarifi
Author: admin // Category: ahududu, elma, kaymak, TatlılarOktay Usta'dan Kaymaklı Ahududulu Elma Tatlısı Tarifi |
3 elma
2 yumurta
1 çay b.süt
1 su b. söke un
Kızartmak İçin:
Sıvıyağ
Üzeri İçin:
1 su b.ahududu marmeladı
ceviz
kaymak
Hazırlanışı:Elmaları soyup çekirdek yataklarını çıkarın. Yuvarlak yuvarlak dilimleyin.Diğer tarafta sosu için yumurtayı, sütü ve söke unu çırpın. Akıcı kıvamda bir sos elde edin. Elmaları önce una atıp, daha sonra sosa bulayarak sıvıyağda kızartın. Kızarttığınız elmaları servis tabağına alın. Üzerine ahududu reçelini gezdirdikten sonra ceviz parçaları ve kaymak ile beraber servis edin.
0 Responses to "Oktay Usta'dan Kaymaklı Ahududulu Elma Tatlısı Tarifi"
Yorum Gönder