Oktay Usta'dan Piruhi Tarifi

Author: admin // Category:
Oktay Usta'dan Piruhi Tarifi
Malzemeler:
3 Su B. Söke Un
1 Yumurta
Tuz
Su

İç Harcı İçin:
Beyaz Peynir
Maydanoz

1.Sos İçin:
Diş Sarımsak
1 Kase Domates Püresi
1 Tuam Fesleğen
Zeytinyağı
Tuz
Karabiber

2. Sos İçin:
Sarımsaklı Yoğurt

Üzeri İçin:
2 Çorba K. Tereyağı
Pul Biber


Hazırlanışı:İç harcını hazırlamak için; beyaz peyniri kaseye rendeleyin. Maydanozları ince ince kıyın ve peynirle karıştırın. Karıştırma kabına unu alın. Ortasına yumurtayı kırın. Kenarlara tuzu serpin. Ortasından karıştırmaya başlayın. Ilık su ilave ederek yoğurun. Kulak memesinden biraz sert bir hamur olmalı. Hamuru iki parçaya bölün.

Merdane yardımıyla ince bir hamur açın. Dilerseniz kalın da olabilir. Bıçakla ya da hamur keseceğiyle 2 cm.lik kare şeklinde hafif kesin ama ayırmayın. Kestiğiniz karelerin içine peyirli harcı paylaştırın. Diğer hamuru da aynı boyda açın. Peynirli hamurun üzerine yerleştirin ve peynirleri kapatacak şekilde hamuru tekrar kesin. Kaynamış tuzlu suda haşlayın. 5-10 dakika kadar pişirin.

Servis tabağına alın. Domatesli sosunu hazırlarken, tavaya zeytinyağını dökün. Domates püresini ve doğranmış sarımsağı koyup biraz kaynatın. Fesleğeni ince ince kıyın. Tavaya ilave edin. Tuzunu ve karabiberini dökün.

Diğer sosu dilerseniz sade yoğurt çırparak, dilerseniz sarımsakla çırparak hazırlayın. Servis ederken iki sosla da servis edebilirsiniz.

0 Responses to "Oktay Usta'dan Piruhi Tarifi"

Yorum Gönder