Oktay Usta'dan Tavuklu Beşamek Soslu Enginar Tarifi

Author: admin // Category:
Oktay Usta'dan Tavuklu Beşamek Soslu Enginar Tarifi
Malzemeler:
5 Enginar
2 Tavuk Budu
1 Kase Mantar
2 Soğan
3 Diş Sarımsak
2 Defne Yaprağı
Tane Karabiber
Sıvıyağ,Tuz

Beşamel Sos İçin:
1 Su B. Süt
1 Çorba K. Söke Un
Sıvıyağ
Tuz,Karabiber,Muskat

Üzeri İçin:
Kaşar Peyniri


Hazırlanışı:Büyük bir tencereye su koyun. Yıkanmış ayıklanmış enginarları koyun. Tavuk butlarını ve mantarları doğrayın. Soğanı ve sarımsağı doğrayın. Ayrı bir tencereye sıvıyağ dökün. Soğanı ve sarımsağı koyun ve karıştırın.

Defne yaprağını ve mantarı sırayla ekleyin. Son olarak tavuğu, tane karabiberi ve tuzu ilave edip karıştırın. Enginarlar suyunu çekip pişince fırın kabına dizin. Tavuklu karışımı enginarların içine doldurun.

Beşamel sosu için; sütü, unu, sıvıyağı ve baharatları koyup karıştırarak pişirin. Harç koyduğunuz enginarların üzerine sosu dökün.

Kaşar peynirini rendeleyin ve üzerlerine tepeleme koyun. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında peyniri eriyip kızarana kadar pişirin.

0 Responses to "Oktay Usta'dan Tavuklu Beşamek Soslu Enginar Tarifi"

Yorum Gönder