BULGURLU SARMA

Author: admin // Category:


Malzemeler:

Yaklaşık 1 kg. kadar salamura yaprak ( yaprakları bir gece önceden
suya koyarsanız tuzu gitmiş olur )
İç İçin;
2 Orta boy kuru soğan
2 Çorba kaşığı salça ( Arzuya göre biber salçasıda koyabilirsiniz. Tadı dahada hoş oluyor. )
6-7 Çorba kaşığı sıvı yağ
1 Büyük su bardağı pilavlık bulgur
1/2 Su bardağı su ( Bulguru ölçdüğünüz bardak )
tuz, karabiber, bol nane, kırmızı biber ( ölçüleri damak tadınıza göre ayarlayın )
Arzuya göre 1/2 demet kıyılmış maydanoz

Üzeri için;
Sarımsaklı yoğurt


HAZIRLANIŞI:
Bir tavaya sıvı yağı koyup soğanları kavurun. Yıkayıp süzdüğünüz bulgurları ve salçayı soğanlara ekleyip iyice karıştırın. Su ve geri kalan baharatları ekleyip zeytinyağlı dolma içi gibi tavada pişirin.

Daha sonra asma yapraklarının damarlı kısmı içe gelecek şekilde bir tabakta serin ve yapragın geniş kısmına yeteri miktarda harcı koyup sarın. Bu işlemi tüm yapraklar bitene kadar devam ettirin ve sardığınız dolmaları derin bir tencereye dizin. Üzerini örtecek kadar su ilave edip dolmaların üstüne bir tabak koyun ( bu tabak dolmalar pişip şiştikleri zaman dağalmamaları için ) kapağı kapatın ve kısık ateşte pişirin.

0 Responses to "BULGURLU SARMA"

Yorum Gönder