Soslu makarna

Author: admin // Category:


Malzemeler
1 paket fetecuni makarna
1 paket krema
1/4 tatli kasigi tereyagi
1 dis sarmisak
1/2 kup mozzerella, cheddar peyniri
1/2 kup half and half cream (krem santi yapmak icin kullanilan bir cesit sut)
1 kup. rendelenmis Parmesan peyniri
1 tatli kasigi maydonoz
1/2 tatli kasigi feslegen
1 tatli kasigi taze bezelye
1 tatli kasigi rendelenmis havuc
1tatli kasigi kucuk kup kup dogranmis kirmizi biber
tuz ve kara biber

Yapilisi;

Tere yagini, kremayı ve half and half ceram, i yavas yavas agir atese koyun kaynamaya baslamadan rendelenmis peynirleri icine koyun bir sarmisak iyicene kucuk icine dograyin kaynamaya baslayayinca bir kac dakika sonra icine maydonoz ,basil, tuz kara biber rendelenmis havucu taze bezelyeyi ve kirmizi biberi koy 2dakika daha kaynatin sosu bir kenara birakin.. bir tencerde suyu kaynatin makarnayi ilava edin 20 dakika pisirdikten sonra ben fazla makarnayi pisirmem onu arzuya gore ayarlayabiliriniz makarnayi suzup az biraz teragi ile pisirdiginiz tencerde makarnayi karistirin.. servis yapacaginiz zaman sosu uzerine koyun :)

afiyet olsun.. :)
Asya

0 Responses to "Soslu makarna"

Yorum Gönder