Kestane Şekerli ve Fındık Krokanlı Cheescake

Author: admin // Category:


Malzemeler
o 1,5 paket yulaflı bisküvi
o 75 gr. erimiş margarin
o 1 portakalın suyu ve rendesi
o 1 paket pınar labne
o 1 paket pınar beyaz
o 1 yemek kaşığı un
o 3 yumurta
o yarım bardak şeker
o 1 vanilya
o Bir kavanoz kestane püresinin yarısı
o 1 küçük kutu kestane şekeri

Krokan için:
o yarım bardak şeker
o 2 avuç fındık


Yapılışı
1. Bisküviler un haline gelir
2. Erimiş margarinle ve portakal suyuyla karıştırılır ve rendesi de eklenip karıştırılır
3. Ben kare borcama yaptım bu kez
4. Varsa kelepçeli kalıp da kullanabilirsiniz
5. Kalıba karışımı iyice bastırın
6. Üzerine kestane püresini düzgünce yayın
7. Bir yanda peynirleri,şekeri,yumurtaları,unu ve vanilyayı iyice çırpın ve bisküvilerin üzerine dökün
8. 150 derece fırında 1 saat pişirin
9. Krokan için tavada şekeri eritin karamel rengi alınca fındıkları ekleyin ve soğuması için folyo kağıda dökün
10. Soğuyunca kağıttan çıkarıp havanda dövün
11. Cheecake'i bir gece buzdolabında dinlendirin
12. Ertesi gün sade tart jölesini üzerinde tarif edildiği gibi hazırlayıp soğutun
13. Cheescake'in her porsiyonunun üzerine bir adet kestane şekerini yerleştirin
14. Tart jölesini fırçayla cheescake'in üzerine sürün
15. Veya kaşıkla hafifçe yayın
16. Kenarlarını dövülmüş krokanla süsleyin

Afiyet olsun


0 Responses to "Kestane Şekerli ve Fındık Krokanlı Cheescake"

Yorum Gönder