AGLAYAN PASTA
Malzemeler
4 adet yumurta
3 kahve fincani toz seker
3 kahve fincani un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 su bardagi süt
Üzeri icin
1 paket toz krem santi
1 su bardagi süt
Kakao sos icin
2 su bardagi su
2 su bardagi tozseker
3 corba kasigi kakao
1 corba kasigi un
Yapilisi
Yumurta ve toz sekeri mikserle cirpin. Vanilya ve kabartma
tozunu ekleyip, tahtakasikla azar azar un ilave edilerek karistirin.
Yaglanmis kaliba yayin. 170 derecefirinda 30-35 dadika pisirin.
Kendi kendine sogumasi icin kenara alin. Soguduktansonra üzerine
1 su bardagi sütü gezdirin. Baska bir kapta toz krem santi ile sütü
mikserleyin. Krem santiyi kekin üzerine yayin.
Kakao sos icin su, tozseker, kakao veunu bir tencereye alin.
Devamli karistirarak pisirin. Ara sira karitirarak sogutun.Soguyan
kakao sosu krem santinin üzerine yayin. Üzerini hindistancevizi ile
süsleyin.Buzdolabinda 1-2 saat beklettikten sonra dilimleyerek servis yapin.
0 Responses to "Aglayan Pasta"
Yorum Gönder