Aglayan Pasta

Author: admin // Category:



AGLAYAN PASTA

Malzemeler
4 adet yumurta
3 kahve fincani toz seker
3 kahve fincani un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 su bardagi süt


Üzeri icin
1 paket toz krem santi
1 su bardagi süt

Kakao sos icin
2 su bardagi su
2 su bardagi tozseker
3 corba kasigi kakao
1 corba kasigi un


Yapilisi

Yumurta ve toz sekeri mikserle cirpin. Vanilya ve kabartma
tozunu ekleyip, tahtakasikla azar azar un ilave edilerek karistirin.
Yaglanmis kaliba yayin. 170 derecefirinda 30-35 dadika pisirin.
Kendi kendine sogumasi icin kenara alin. Soguduktansonra üzerine
1 su bardagi sütü gezdirin. Baska bir kapta toz krem santi ile sütü
mikserleyin. Krem santiyi kekin üzerine yayin.
Kakao sos icin su, tozseker, kakao veunu bir tencereye alin.
Devamli karistirarak pisirin. Ara sira karitirarak sogutun.Soguyan
kakao sosu krem santinin üzerine yayin. Üzerini hindistancevizi ile
süsleyin.Buzdolabinda 1-2 saat beklettikten sonra dilimleyerek servis yapin.

0 Responses to "Aglayan Pasta"

Yorum Gönder