Kalamar Tava - Yemek Tarifi

Author: admin // Category:
Kalamar Tava - Yemek Tarifi
Mutfak: Türk Süre: 30dk
MALZEMELER
6 Orta Boy Kalamar 1 Su Bardagi Sivi Yag 1 Çorba Kasigi Seker 1 Tatli Kasigi Karbonat 1 Su Bardagi Un Tuz
Sos Için:
1 Kutu Dogranmis Domates 1/2 Yarim Havuç
2 Arpacik Sogani 1 Dis Sarmisak 1/2 Kereviz
1/2 Çay Bardagi Sivi Yag Tuz 1/2 Tatli Kasigi Kuru Feslegen
YAPILIŞ TARİFİ

Kalamarlari Yikayip kuruladiktan sonra yarim parmak kalinliginda halka seklinde dograyalim. Üzerine karbonat ve sekeri ilave edip hepsini harmanlayalim(bu islem kalamari yumusatmak ve lezzetini arttirmak için)
Ayri bir yerde unun içine bir miktar tuz ilave edip karistiralim. Kalamarlari una bandirip fazla ununu silkeleyerek kizgin yagda esit araliklarla dizerek arkali önlü hafif pembelesene dek kizartalim.
Sos Için: Havucu tavla zari gibi dograyalim. Kerevizi ayni irilikte dograyalim. Tavaya sici yagi koyalim. Havucu, soganlari, sarmisaklari ve kerevizi ilave ederek yumusayana dek soteleyelim. Ardindan 1 kutu domates konservesini tavaya bosaltip tuzunu ve yarim tatli kasigi feslegeni ilave ederek hafifçe suyunu çekene dek 3-5 dakika kaynatalim. Bu sosu kalamarlarin yaninda ikram edelim.




Ellerinize Sağlık ve Afiyet Olsun!

yemek tarifi, yemek tarifleri
yemek, yemek yemek, mutfak

0 Responses to "Kalamar Tava - Yemek Tarifi"

Yorum Gönder