Oktay Usta'dan Hatay Künefesi Tarifi

Author: admin // Category:
Oktay Usta'dan Hatay Künefesi Tarifi
Malzemeler:
500 Gr. Tel Kadayıf
500 Gr. Taze Künefe Peyniri
3 Çorba K. Tereyağı

Şerbeti İçin:
3 Su B. Toz Şeker
3 Su B. Su
1 Dilim Limon
Üzeri İçin:
Toz Yeşil Fıstık

Hazırlanışı:
Kadayıfı doğrayın. Tereyağını eritip üzerine dökün ve ellerinizle havalandırın. Tepsiyi tereyağıyla iyice yağlayın. Bir kat kadayıf koyun ama havalandırarak koyun. Üzerine peynirin tamamını parçalayarak dökün. Kalan kadayıfı da havalandırarak üzerine serpin. Elinizle iyice basıtırıp sıkıştırın.


Kısık ateşin üzerinde pişirin. Altı piştikten sonra kapak ya da tepsi yardımıyla ters çevirin ve pişirin. Şerbet malzemelerini kaynatın. Künefe sıcakken, sıcak şerbetini dökün. Üzerine toz yeşil fıstık serpin. Künefenin özelliği sıcakken yenen bir tatlı olmasıdır.

0 Responses to "Oktay Usta'dan Hatay Künefesi Tarifi"

Yorum Gönder