Oktay Usta'dan Kalp Poğaça Tarifi

Author: admin // Category:
Oktay Usta'dan Kalp Poğaça Tarifi
Malzemeler:
4 Su B. Söke Un
1 Paket İnstant Maya
1 Çorba K. Toz Şeker
1 Tatlı K. Tuz
1 Çay B. Süt
2 Yumurta
125 Gr. Margarin
100 Gr. Beyaz Peynir
1 Tutam Dereotu

Üzeri İçin:
Çörek Otu
Susam


Hazırlanışı: Dereotunu ince ince kıyın. Üzerine beyaz peyniri rendeleyin. Yanına yumurtaları kırın, bir tanesinin sarısını üzeri için ayırın. Yumuşak margarini ekleyin. Sütü ilave edin ve elinizle iyice karıştırın. Unu ve mayayı ayrı bir kapta harmanlayın. Diğer karışımın içine dökün. Yeteri kadar ılık su ekleyerek yoğurun.

Yumuşak kıvamda bir hamur elde edeceksiniz. Hamuru kalpli kalıplarla şekillendirin. Yağlanmış fırın tepsisine dizin. Kalıbınızın hamura yapışmaması için, kalıbınızla sıvıyağla yağlayabilirsiniz. Üzerlerine yumurta sarısını sürün. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirin.

0 Responses to "Oktay Usta'dan Kalp Poğaça Tarifi"

Yorum Gönder