Oktay Usta'dan Kalbi Yumuşak Kadayıf Tarifi

Author: admin // Category:
Oktay Usta'dan Kalbi Yumuşak Kadayıf  Tarifi
Malzemeler:
400 Gr. Tel Kadayıf
1 Çay B. Sıvıyağ

Muhallebisi İçin:
2 Su B. Süt
1 Çay B. Toz Şeker
1 Tatlı K. Pirinç Unu
1 Tatlı K. Nişasta
1 Limon Kabuğu

Şerbeti İçin:
2,5 Su B. Toz Şeker
2 Su B. Su
1 Dilim Limon


Hazırlanışı: Kadayıfı ince ince doğrayın. Sıvıyağ dökerek harmanlayın. Yağlanmış yuvarlak, ortası çukur kalıba koyup elinizle iyice bastırın. Dilerseniz ortasına toz fındık ya da ceviz koyabilirsiniz. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında kızarana kadar pişirin. Sütü tencereye alın.

Şekeri, pirinç ununu, nişastayı ve limon kabuğu rendesini ilave edip karıştırarak pişirin. Topaklanmaması için sürekli karıştırmalısınız. Şerbet malzemelerini tencerede kaynatın. Fırından çıkan tatlıya soğumuş şerbeti dökün.

Şerbeti çeken tatlıyı servis tabağına ters çevirin. Ortasındaki boşluğa kremayı dökün. Üzerine de limon kabuğu rendeleyebilirsiniz.

0 Responses to "Oktay Usta'dan Kalbi Yumuşak Kadayıf Tarifi"

Yorum Gönder