Oktay Usta'dan Üzeri Çıtırlı Börek Tarifi
Author: admin // Category:Oktay Usta'dan Üzeri Çıtırlı Börek Tarifi |
3 Yufka
3 Milföy Hamuru
1 Kase Lor Peyniri
Kaşar Peyniri
Çedar Peyniri
1 Tutam Maydanoz
Sosu İçin:
1 Su B. Süt
1 Çay B. Sıvıyağ
2 Yumurta
Hazırlanışı: Yağlanmış fırın kabının ya da tepsinin içine birinci yufkayı serin. Sosunu hazırlamak için; sütü, sıvıyağı ve yumurtaları karıştırma kabında çırpın. Hazırladığınız sosu tepsideki yufkanın üzerine kaşıkla dökün.
Diğer yufkaları parçalayarak üzerine yerleştirin. Orta kata rendelenmiş peynirleri ve doğranmış maydanozu koyun. Kalan yufkaları parça parça koyun ve en alttaki yufkanın kenarlarını üzerine kapatın.
Milföyleri parmak inceliğinde kesin. Elinizle çekip uzatarak yufkanın üzerini kafes gibi kapatın. Kalan sosu üzerine dökün ve önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirin.
0 Responses to "Oktay Usta'dan Üzeri Çıtırlı Börek Tarifi"
Yorum Gönder