BUGDAYLI YOGURTLU YAZ CORBASI

Author: admin // Category:


BUGDAYLI YOGURTLU YAZ ÇORBASI
8 kisilik

1 su bardagi bugday1 demet taze nane
2 çorba kasigi tuzot (acisiz)
½ su bardagi eriste
4 su bardagi yogurt
2 dis sarmisak

Bugdayi aksamdan islatin. Ertesi gün düdüklü tencereye, islattiginiz suyla birlikte koyup, ayoklanmiþ ve iri dogranmis taze nane, tuzot (ekstra tuz koymayýn) ve üzerini 3 parmak geçecek kadar suyla 15 dk haslayin. (Benim düdüklü tencerem Tefal..siz kendi tencerenizin pisirme süresiyle ayarlayabilirsiniz) Bu arada ayri bir tencerede ½ bardak eristeyi de, az tuz ilavesiyle kaynadiktan sonra 4 dk. haslayin. (iyice diri kalsýn..bugdayin sicagiyla pismeye devam edecek.) Buharini saldiginiz bugdaylarin kapagi açilinca eristeleri ekleyip karistirin. Kapagi kapali sogumasini bekleyin. Bu arada 4 su bardagi yogurdu 2 dis dövülmüs sarmisakla (eger hemen yenecekse cacik dogranmis salatalik da koyuyorum ama 2 gün yenmesi söz konusuysa salatalik bayatliyacagindan koymuyorum) iyice karistirin. Sogumus çorbaya katip kivamini ve tuzunu ayarlayin. Soguk servis yapin.

0 Responses to "BUGDAYLI YOGURTLU YAZ CORBASI"

Yorum Gönder