PORTAKALLI IRMIK TATLISI

Author: admin // Category:


Malzemeler:

1 su bardagi irmik ( cream of wheat)
1.5 su bardagi seker
2 su bardagi portakal suyu
3.5 bardak su
1/2 su bardagi portakal kabugu rendesi. ( bende limon vardi, limon kabugu rendeledim)
ustunu suslemek icin portakal dilimi veya mevsimlik baska meyva olabilir.

Hazirlama:

Butun malzemeleri derince bir tencereye koyup kisik ateste cevire cevire muhallebi kivamina gelne kadar karistiriyoruz. Pisirirken yaninda olun yoksa topaklana bilir. Pisince kaselere koyuyorum sogumasi icin bir kenarda birakiyorum.

( bu kaselerden 6 tanesini dolduruyor. Bende genelde
bir gun onceden yapip gece buzdolabinda kaselerde kaliyor. Servise hazir oldugunuzda bir bicak yardimi ile kaselerden
cikarip tabaklara koyup ustunu meyva ile susleyince iste
tatliniz hazir.
Afiyet olsun.
Sevgiler
Sedef
Colombus - Ohio

0 Responses to "PORTAKALLI IRMIK TATLISI"

Yorum Gönder