Kabak Tatlisi

Author: admin // Category:

Bu tarif edecegim kabak tatlisinin tarifi Antakyaya aittir.
Tatli yapacagimiz kabagi dilimler halinde kesiyoruz kestigimiz dilimlerin kabuklarini soyduktan sonra ince ince dogruyoruz resimde goruldugu sekilde. ve ince ince dogradigimiz kabaklari onceden suyla isladigimiz kirecin ustune birikmis duru suyuna yatiriyoruz kirecin suyunu kabagimiza gore ayarliyalim dogradigimiz kabagin uzerini ortmesi gerekiyor ve sabaha kadar beklemesi lazim kirec suyunun icinde sonra beklemis olan kabaklarimizi guzelce yikiyoruz ve genis bir tencereye koyalim ama kabagin kilosunu ogrenmek lazim kabagin kilosuna gorede seker koymamiz gerekiyor ( mesela kabak 5 kilo ise 5 kiloda seker koyulacak) sonra tencereye suyunuda koyup kaynamaya birakin su kabagin uzerinden gorunecek kadar olacak ocagimizi kismadan kaynasin kabaklarin rengi degistigi zaman pismesine yakin 1 yemek kasigi kadar limon tuzu ilave edelim 5 on dakika daha kaynatip ocagimizi kapatalim tatlimiz hazir.

Ayse Ozarda
Hollanda

0 Responses to "Kabak Tatlisi"

Yorum Gönder